Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Jókai bableves

felvitel dátuma: 2015-11-07 14:03:04       mai nézettség: 3       nézettség: 1591
részletes recept
Jókai bableves
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

25 dkg bab (tarka, vagy vaj ) 80 dkg füstölt csülök, 10 dkg füstölt kolbász, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 8- 10szem bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 babérlevél

Csipetkéhez, 1 tojás és annyi liszt amit a tojás felvesz

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot. A meghámozott fokhagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén el tudjuk majd távolítani).A répákat meghámozzuk,kisebb kockákra vágjuk. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A csülköt fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje. Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet és a "teatojást".Ha a bab is félig megpuhult,hozzáadjuk a répaféléket és kolbászt,és az egészet puhára főzzük. Elkészítjük a csipetkét:10 dkg lisztet elkeverünk csipet sóval,hozzáadjuk a tojást,és víz nélkül tésztát gyúrunk,cipót formálunk belőle. Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük,és lisztezett deszkán,"meggömbölygetjük" őket,szikkadni hagyjuk .A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p. paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük A csülköt kivesszük a levesből,kicsontozzuk,felaprózzuk,majd visszatesszük .Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét,és 10-12 percig,forralva puhára főzzük,végül savanyítjuk,sózzuk.

Elkészítési idő: 50 perc

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 ida 2015 november 8

jo lehet de miért kell savanyitani

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*