A jogurtos-tejfolos krémhez:
500 g natúr joghurt
400 g savanyú tejszín (16 %-os savanyú tejfol)
2 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
Csokikrém:
450 ml víz
fél csomag csokis pudingpor
100 g porcukor
100 g étcsoki
Ezenkívul még:
2 banán és babapiskóta
Eloszor elkészítjuk a csokikrémet: a vízbol, a csokis pudingporból és porcukorból csokiszirupot fozunk és még melegen belekeverjuk a széttordelt étcsokit és keverés kozben hagyjuk elolvadni. A csokikrém elkészult, csak hagyjuk hulni (ne ijesszen meg a víz a krémben, mert ha tejet teszunk bele, csak egyszeru híg puding lesz és ilyent nem szeretnénk).
A jogurtot és a tejszínt (tejfolt) kikeverjuk a kétféle cukorral és megvan a másik krém is.
A banánt karikákra vágjuk.
A desszertes poharakba vagy tálkákba eloszor a babapiskótákat, majd a banánkarikákat, utána a joghurtos-tejfolos krémet és végul a csokikrémet rétegezve rakjuk bele.
Tálalásig hutoben tároljuk.
Megjegyzés: Én kihagytam belole a banánt, mivel nem volt otthon, de így is nagyon laktató volt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.