Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Joghurtos-majonézes céklasaláta

felvitel dátuma: 2011-10-27 17:48:03       mai nézettség: 1       nézettség: 2641
részletes recept
Joghurtos-majonézes céklasaláta
Hozzávalók 1 személyre:

3-4 db alma nagyságú cékla

2 dl natúr joghurt

2 ek. majonéz

csipet

csipet cukor

1 kk. őrölt bors

1 tk. reszelt torma

petrezselyemzöld ízlés szerint

http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

A céklákat jól megmossuk, majd egy lábosba téve megfőzzük. Ha már belemegy a villa, elzárjuk a gázt, és hideg vizet engedünk a céklákra, hogy kicsit meghüljenek. Miután megtisztítottuk őket, tetszés szerint felvágjuk csíkokra vagy kockákra. Lényeg, hogy kicsit nagyobbak legyenek, mint amikor a hagyományos ecetes lében tálaljuk őket.

A joghurtba beletesszük a többi hozzávalót, jól kikavarjuk, majd ráöntjük az összevagdalt céklára, és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. NAgyon finom!

 

Az eredeti receptet, amit kicsit módosítottam, a no-saltyn találtam.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 28

Ezt nagyon szeretem!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*