Ezt nagyon szeretem!
3-4 db alma nagyságú cékla
2 dl natúr joghurt
2 ek. majonéz
csipet só
csipet cukor
1 kk. őrölt bors
1 tk. reszelt torma
petrezselyemzöld ízlés szerint
A céklákat jól megmossuk, majd egy lábosba téve megfőzzük. Ha már belemegy a villa, elzárjuk a gázt, és hideg vizet engedünk a céklákra, hogy kicsit meghüljenek. Miután megtisztítottuk őket, tetszés szerint felvágjuk csíkokra vagy kockákra. Lényeg, hogy kicsit nagyobbak legyenek, mint amikor a hagyományos ecetes lében tálaljuk őket.
A joghurtba beletesszük a többi hozzávalót, jól kikavarjuk, majd ráöntjük az összevagdalt céklára, és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. NAgyon finom!
Az eredeti receptet, amit kicsit módosítottam, a no-saltyn találtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.