Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Joghurtos-juhtúrós-kapros uborkaleves

felvitel dátuma: 2011-07-17 18:12:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2008
részletes recept
Joghurtos-juhtúrós-kapros uborkaleves
Hozzávalók 2 személyre:

2 db kisebb uborka

½ fej jégsaláta saláta (elhagyható)

½ liter joghurt

5 dkg juhtúró

1 szál újhagyma

1 csokor kapor (ízlés szerint)

2 gerezd fokhagyma

1 ek. extra szűz olivaolaj

1 kk.méz (cukorral is lehet)

1 tk (ízlés szerint)

örölt bors (ízlés szerint)

Előkészületi idő: 15 perc


Elkészítés:
  1. Az uborkát meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. A salátát, hagymát, kaprot összevágjuk.
  3. A fokhagymát átttörjük.
  4. A hozzávalókat bedobjuk a turmixba, ráöntjük a joghurtot és hozzáadjuk a juhtúrót, sót borsot és mézet. Az egészet jól összeturmixoljuk.
  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Díszíthetjük kaporral vagy mentával.

Saláta nem kell a levesbe, csak túl sok volt itthon és  féltem, hogy tönkremegy, amiatt tettem bele.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*