Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém

felvitel dátuma: 2011-07-23 17:39:28       mai nézettség: 4       nézettség: 1696
részletes recept
Joghurtos-juhtúrós karfiolkrém
Hozzávalók 4 személyre:

1 kisfej karfiol

1 nagy natúr joghurt

2 púpozott evőkanál juhtúró

fehér bors www.toldifuszer.hu

1 fokhagyma

petrezselyem, snidling (opcionális)

 

díszítés (opcionális)

1piros  kaliforniai paprika

1 sárga husú paprika

1 paradicsom

½ kigyóuborka

2-3 levél jégsaláta

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:
  1. A joghurtot lecsepegtetjük (2-3 óra) Egy szűrőt kibélelünk papír kéztörlővel vagy gézzel és beleöntjük a joghurtot és hagyjuk lecsepegni. 2-3 óra alatt lecsepeg és kb, az eredeti mennyiség fele lesz.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. Leszürjük, lehűtjük és villával összetörjük.
  3. Hozzáadjuk a juhtúrót, joghurtot ,borsot, fokhagymát fokhagymanyomón belenyomjuk és jól összekeverjük. Megkostóljuk, hogy elég sós-e ( a juhtúró elég sós ), ha szükséges sózzuk.
  4. A zöldségeket megmossuk és apró kockákra vágjuk.
  5. Kis kupacokat formálunk belőlük.
  6. A karfiolkrémet petrezselyemmel és snidlinggel  megszórva, zöldségágyon tálaljuk.

Ehetjük salátához vagy kenyérre kenve. Én legjobban rozskenyér piritóssal  és sok zöldséggel szeretem.

 Nagyon könnyű reggeli  vagy vacsora.

 

( Ennek az ételnek a prototípusa maradék ujrahasznosítás során született)

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*