Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Joghurtos...almás sütemény

felvitel dátuma: 2011-10-31 13:43:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2525
részletes recept
Joghurtos...almás sütemény
Hozzávalók 3 személyre:
  • 2 tojás
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 kis pohár őszibarackos joghurt (más gyümölcsös vagy natúr)
  • 2 joghurtos pohár rétesliszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1/4 joghurtos pohár olaj
  • csipet

Tetejére:

  • 2 db közepes alma
  • barnacukor
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

tepsi méret 20*25 cm

A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral béleltvajas/margarinos lisztezett/morzsázotttepsibe öntjük.
Kirakjuk az almaszeletekkel (rátétel előtt hámozzuk, szeleteljük, csak pár perc), megszórjuk barnacukorral.
Előmelegített 170 fokos sütőben 25-30 percig sütjük (sütőtől függ, valamint ne alulra tegyük a tepsit). – Tűpróba.
Kihűlés után kockákra vágjuk. – 4 x 4 = 16 db

Megjegyzés: Kefirrel, natúr joghurttal készítve tehetünk a tésztába őrölt fahéjat, lekvárt. - Természetesen nagyobb adagban is készíthető, a hozzávalók duplázásával, illetve 3 db almával, javasolt tepsi méret 25*30/35 cm.
A szeletelt almákra szórhatunk cukrozott darált diót, mandula szeleteket stb.

Képeken:
- Eperjoghurttal, 17*24 cm méretű tepsiben készült, 1 db nagyobb almával, így magasabb lett.
- Eperjoghurttal és 1 púpos evőkanál eperlekvárral a tésztában (tömöttebb), 1 db nagyobb almával, tepsi 17*24 cm.

(Recept variációAlapötlet: Kefires-almás süteményekből)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*