Tetejére:
tepsi méret 20*25 cm
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt – vajas/margarinos lisztezett/morzsázott – tepsibe öntjük.
Kirakjuk az almaszeletekkel (rátétel előtt hámozzuk, szeleteljük, csak pár perc), megszórjuk barnacukorral.
Előmelegített 170 fokos sütőben 25-30 percig sütjük (sütőtől függ, valamint ne alulra tegyük a tepsit). – Tűpróba.
Kihűlés után kockákra vágjuk. – 4 x 4 = 16 db
Megjegyzés: Kefirrel, natúr joghurttal készítve tehetünk a tésztába őrölt fahéjat, lekvárt. - Természetesen nagyobb adagban is készíthető, a hozzávalók duplázásával, illetve 3 db almával, javasolt tepsi méret 25*30/35 cm.
A szeletelt almákra szórhatunk cukrozott darált diót, mandula szeleteket stb.
Képeken:
- Eperjoghurttal, 17*24 cm méretű tepsiben készült, 1 db nagyobb almával, így magasabb lett.
- Eperjoghurttal és 1 púpos evőkanál eperlekvárral a tésztában (tömöttebb), 1 db nagyobb almával, tepsi 17*24 cm.
(Recept variáció – Alapötlet: Kefires-almás süteményekből)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.