Tésztára:
tepsi méret: 17*24 cm
A margarint habosra keverjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként robotgéppel hozzákeverjük a tojásokat is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral (étkezési keményítővel), sóval és a vajas masszához adjuk.
Lisztezett tepsibe öntjük, elegyengetjük. A felezett szilvákat szépen ráhelyezzük, megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 170-180 fokon sütjük.
Az első 12 perc után kivesszük, és a porcukorral, tojással összekevert joghurttal meglocsoljuk. Visszatesszük és még kb. 30-35 percig sütjük (sütőtől függ).
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk, kockákra vágjuk.
Megjegyzés:Az eredeti receptet (Rudolf: Tejfölös szilvás pite) vettem kisebb adagra, és néhány alkotórészt helyettesítettem, ízlésünkre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.