Tészta hozzávalók:
60 dkg liszt
400 g. natúr joghurt
1,1/2 dl. étolaj
1 tk. kristálycukor
1 tk. só
1,1/2 cs instant élesztő
2-3 ek. lágy vaj
Töltelék hozzávalók:
3 db.tömlős sajt/100g./
35 dkg.reszelt trappista sajt
20 dkg.ledarált/aprított szalámi
Elkészítés:
A joghurtba keverjük bele az olajat,az élesztőt,a cukrot és lefedve langyos helyen pihentessük.(kb.10 perc)
A lisztet szitáljuk egy tálba,majd a sót keverjük bele,a közepébe egy kis mélyedést készítünk,majd beleöntjük a joghurtos masszát.
Könnyű lágy tésztává gyúrjuk,a 2 ek. vajat is beledolgozva.
Letakarva pihentetjük 30 percet.
Amíg pihen a tészta,a tölteléket elkészítjük.
A szalámit ledaráljuk,vagy apróra vágjuk,a tömlős sajtokat kinyomjuk egy üvegtálba, hozzáadjuk a szalámit,összekeverjük.
A trappista sajtot lereszeljük.
A tésztát vékonyra elnyújtjuk, a sajtos krémmel megkenjük,20 dkg.trappista sajttal megszórjuk,feltekertjük mint a bejglit,majd kb.2 cm-es darabokra vágjuk,sütőpapíros tepsibe fektetjük,a maradék reszelt sajttal mindegyik tetejét megszórjuk és 175 fokos előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Forrás:internet
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.