500 gr 3 féle liszt (sima, rétes, dara )
150 gr margarin
20 gr friss élesztő
1,5 dc tej
1 kiskanál cukor
2 tojássárgája
300 gr egyszerű fehér natúr joghurt
3 kiskanál tengeri só
A kenéshez 2 tojásfehérje
A szóráshoz grillfűszer
A tepsik kikenéséhez egy kevés margarin
Só
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatom. A 3 féle lisztet összekeverem a sóval. Beleteszem a darabokra vágott margarint, a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, és végül a joghurtot. Az egészet jój összedolgozom. Egy meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett gyúródeszkán 1,5 cm-es vékonyra kinyújtom, és 3 cm-es átmérőjű pálinkáspohárral (ez a legmegfelelőbb) kiszaggatom. A pogácsákat késsel bekockázom, margarinnal kikent tepsire rakom, megkenem a kissé felvert tojásfehérjével, megszórom grillfűszerrel, és még egyszer megsózom. Előremelegített sütűben a pogácsákat szép pirosra megsütöm. Kb 100 db-2 tepsi a végeredmény
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.