Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Joghurtos málnafagylalt

felvitel dátuma: 2013-07-08 22:01:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1547
részletes recept
Joghurtos málnafagylalt
Hozzávalók 6 személyre:
  • 30 dkg málna
  • 4,5 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 10 ek rizs szirup (természetesen mézzel vagy cukorral is készíthető)
Előkészületi idő: 260 perc


Elkészítés:

Akinek van turmixgépe, az azzal egy mozdulattal elkészítheti. Beleteszi az összes hozzávalót és jól összeturmixolja, majd irány a hűtő, minimum 4 órára és csak ezután kerül a fagylaltgépbe, ahol a kívánt állagig fagyasztjuk.

Akinek, mint nekem is, nincs turmixgépe, az egy mély 1 l-es edénybe beleteszi a málnát, a tejszínt és botmixerrel pürésítjük a málnát. Hozzáadjuk a rizsszirupot vagy a kedvünk szerinti édesítőt és a joghurtot, és újra elindítjuk a botmixert. Ezzel szép krémesre tudjuk keverni, nem kell a robotgépen habverőre váltani. Kb. 5-8 percig keverjük így magas fokozaton, ha van turbó, akkor azzal is segíthetünk.

Miután szép sima krémet kaptunk, lezárjuk az edényünket és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára. Mivel én késő délután állítottam össze tegnap, így ma egész délutánig a hűtőben pihent.

Elindítjuk a fagylaltgépet, hogy a keverője forogjon, majd beletöltjük a masszánkat, amit jól átkevertünk a robotgép habverőjével most.

 

Amennyit szeretnénk elkészíteni, annyit öntünk a gép tartályába, de ¾-ed részénél feljebb semmi esetre se legyen, mert ahogy fagyivá alakul, a térfogata nőni fog.

Miután elkészült a fagyink, tálalhatjuk is pohárba vagy tölcsérbe, ki-ki hogyan szereti.

Egy hibát Ti ne kövessetek el, amit én most elkövettem.

Mikor elindítjuk a fagyi gépet, feltétlenül tegyük be a fagyasztóba a kelyheket, hogy lehűljenek, mert úgy nem olvad a fagyi olyan gyorsan. Sajnos én erről most elfeledkeztem.

A kiadagolt fagyit díszítsük málnával, mentalevéllel.

Nincs fagylaltgéped?

Semmi gond. Kövesd a következő módszert.

Hűtőszekrénymódszer:

Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük az elkészített, kihűtött fagyalt keveréket. Ezután fém edénybe öntjük, és több mint egy órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy. Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel. A keveréket visszatesszük a mélyhűtőbe és a kívánt állagig fagyasztjuk (kb. újabb 1 óra).

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*