Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Joghurtos kapros babsaláta

felvitel dátuma: 2015-10-03 15:22:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1504
részletes recept
Joghurtos kapros babsaláta
Hozzávalók 6 személyre:
500 g. nagy szemű salátabab,
2 kisebb fej lila hagyma,
400 g. görög joghurt, vagy 200 g. natúr joghurt, és 200 g. tejföl keveréke)
1/2 kávéskanál morzsolt oregánó,
1 kávéskanál szárított kaporlevél,
5 gerezd fokhagyma fokhagymanyomóval szétnyomva,
kevés só,
frissen őrölt bors, ízlés szerint, 
1 kávéskanál saját összeállítású ételízesítő. (nátrium glutamátot nem tartalmaz)
Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

A babot éjszakára beáztattam, másnap feltettem főni sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel. Mikor megfőtt, a babot leszűrtem, a babért kidobtam. Elkevertem Görög joghurttal, félkarikára vágott lila hagymával, házi ételízesítőmmel, (nátrium benzoát mentes) kevés morzsolt oregánóval, szárított kaporlevéllel, zúzott fokhagymával, sóztam, enyhén megborsoztam.

Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/10/joghurtos-kapros-babsalata.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 orsôs imre 2015 október 3

Imadom nagyon finom , mele fot marha husszelet vagy sult sertes husi:-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*