Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
2 tojás
pici só
1 citrom leve, reszelt héja
1 pohár natúr joghurt /375 gr/
10 dkg aszalt áfonya
10 dkg csokis tortadara
1 púpos kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítése:
A cukrot, a tojást, a ciromhéját és a pici sót egy tálban jól kikeverem, majd hozzáadom a joghurtot és tovább keverem. Beleszórom a lisztet/én most 10dkg rétes és 10 dkg sima liszt/ a közepébe egy kis mélyedésbe teszem a szódabikarbónát, majd erre ráfacsarom a citromlevét /felhabzik/ és csomómentesre összedolgozom. A legvégén hozzáadom az áfonyát és a csokis tortadarát, elkeverem, majd sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben 160-180°mellett, az ajtó nyitogatása nélkül, 30-40 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Kockára vágva, porcukorral meghintve tálalom.
Ez a süti, a Tejfölös csodabogár átdolgozott változata!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.