Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Jégkocka Ledena kocka*

felvitel dátuma: 2017-05-28 11:55:55       mai nézettség: 3       nézettség: 742
részletes recept
Jégkocka    Ledena kocka*
Hozzávalók 1 személyre:
Nagyon finom sütemény☺ Szerb desszert Piskóta: 6 egész tojás 3 ek cukor 6 ek liszt 3 ek kakaó 1 csomag sütőpor Szirup: 300 gr cukor 1/2 l víz 2 csomag vanília cukor Krém: 1 l tej 9 ek liszt-csapott * 9 ek cukor 1 csomag vanília cukor 250 gr margarin én most ráma vajas ízt használtam Glazúr: 120 gr főző csokoládé 50 gr margarin 30 ml tej Én a glazúr helyett: Vízgőz felett 1 tábla csokoládét felolvasztok, 2 ek olajjal.
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:
A tojások fehérjét felverjük,fokozatosan adagoljuk a cukrot,majd a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a lisztet,kakaót és a sütőport,majd fakanállal elkeverjük.Egy vajazott lisztezett tepsibe( 30x25 cm ) simítjuk. 200 c sütjük tűpróbáig. Addig elkészítjük a szirupot. A hozzávalókat egy lábasban összefőzzük, forrástól számolva 5 percig főzzük. Kihűlt piskótára öntjük a forró szirupot. Krém:úgy készítjük el mint a pudingot. Hagyjuk kihűlni. A margarint habosra kikeverjük,majd a krémet kanalanként adagoljuk a margarinhoz és kézi mixerrel kihabosítjuk. Kihűlt piskótára kenjük. Glazúr hozzávalóit vízgőz felett összefőzzük,majd a krémre öntjük,elsimítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*