1 tasak Jambi Minifánk koncentrátum
600 g normál liszt (vagy igény esetén gluténmentes liszt)
200 g kristálycukor (mással nem helyettesíthető)
650 g víz
1. Az összetevőket helyezzük egy keverőtálba.
2. Ezután keverjük egy keverőgéppel csomómentesre körülbelül 3 perc alatt. (Kelesztés, pihentetés nélkül azonnal süthető)
3. A megfelelő tészta sűrüséghez fontos, hogy pontosan kimérjük a alapanyagokat, ha túl sok víz kerül bele híg lesz, ha túl sok liszt sűrü. Egyik eset sem jó, mert nehéz lesz formázni a tésztát
4. A tésztát öntsük a kézi minifánk szaggatóba.
5. Egy edényben, forrósítsunk étolajat, vagy pálmaolajat.
6. Minifánk szaggatóval pottyantsuk a forró olajba a minifánkokat.
7. Sűrűn forgassuk egy megfelelő eszközzel a minifánkokat a forró olajban, körülbelül 50 másodpercig.
8. Olajkiszedő lapáttal szedjük ki a megsült minifánkokat egy lecsöpögtető szitára, vagy konyhai papír törlőkendőre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.