finom
Hozzávaló: 1 kg oldalas,3 db közepes sárgarépa, 1db fehérpaprika, 3 db közepes vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 kk, őrölt fűszerkömény. színes bors ízlés szerint, Vegeta sertés fűszerkeverék, 2 ek sertészsír, 80 dkg burgonya tisztítva, 1,5 dl víz,
Elkészítése:
Húsokat jól megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra. Zöldségeket feldaraboljuk, répát és paprikát vastagabbra, karikákra a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket félbe. Tepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral, mert mindig az a legfinomabb falat, ami a tepsibe sütőpapírra nem ragad.
Elkészítjük a fűszerkeveréket: só, szerecsendió, őrölt kömény, és a borsok frissen őrölve, sertés fűszerkeveréket, Ezzel a keverékkel jól bedörzsöljük a húsokat.
2 evőkanállal zsírt teszünk a tepsibe, majd ráöntünk 1.5 dl vizet. Ekkor jön a zöldségek fele a fokhagyma nélkül, majd erre a zöldségágyra szépen elrendezzük a húsokat, az oldalasok csontos fele lefelé legyen. A tetejére duplán teszünk alufóliát, jól lezárjuk a széleket.
Sütő középső részén közepes lángon 1 órán át pároljuk, majd megfordítjuk a húsokat, hogy a másik felük is megpuhuljon, így puhítjuk még kb 30 percig.
. A fokhagyma kivételével hozzáadjuk a többi zöldséget, és a kockára vágott burgonyát úgy, hogy a húsokat ne takarjuk be velük, inkább közé kerüljenek. Visszatesszük a tepsit a sütőbe alufólia nélkül, a tetejük szép pirosra süljön. A fokhagymákat az utolsó 5 percben tesszük hozzá
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.