Ez az amit kerestem, koszi, Marcsi!
1 dl langyos tejjel, 0,5 dkg cukorral az élesztővel és 3 kanál liszttel kovászt készítünk.
A tojás sárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a langyos tejet, amiben a sót feloldottuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat.
a liszttel, kelesztjük a gyorskelesztő edényben. (kb.20 perc alatt megkel).
A tésztát a gyorskelesztőben éppen csak összekeverjük, nem kell olyan alaposan kidolgozni, mint anyáink, nagyanyáink tették.
A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 8-10 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükre lekvárt teszünk, hajtogatjuk.
tepsibe szorosa egymás mellé helyezzük a buktákat. Tetejét olvasztott margarinnal megkenjük.
200 fokon készre sütjük.
Ajánlott Tupperware edények:
A képeken látható adag dupla mennyiségből készült!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.