Csoki mázhoz:
Egy 40x24,5 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel.
A banános pudingot megfőzzük 8 dl tejjel és 6 ek cukorral a mikróban.
A kekszre öntjük egyenletesen. Hagyjuk hűlni. Közben a banánt megpucoljuk és felkarikázzuk.
Mikor a puding teteje kissé megbőrösödött, kirakjuk a banán karikákkal.
Erre megint egy réteg keksz kerül.
A citromos pudingot szintén főzzük, 1,2 l tejjel és 9 kanál cukorral, majd a második kekszrétegre kerül, és szintén hagyjuk hűlni.
Közben megpucoljuk a mandarint, gerezdekre szedjük, majd kis darabokra vágjuk.
A citromos pudingot kirakjuk vele, és újabb keksz sor következik.
És itt jön a csavar.
Nyáron készítettem sárgabarack szörpöt. A sütemény tetejére a sárgabarackos pudingot ezzel főzöm meg, nem tejjel.
A szörpöt összekeverem a vízzel, majd simára keverem bennem a pudingporokat és a 9 kanál cukrot és ezt is, sűrűre főzzük a mikróban.
A 3-ik kekszréteg tetejére simítjuk. Hűvösre tesszük, hogy kihűljön.
Mikor kihűlt, elkészítjük a csoki mázat.
A cukrot a kakaóporral elkeverjük és hozzákeverjük a tejet is. Sűrűre főzzük. Mikor kész, hozzákeverjük a vajat. Kiskanállal csurgatjuk a barackos krémünk tetejére. Visszavisszük a süteményt a spájzba, vagy a hűtőbe tesszük.
Egy éjszakán át, pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz megpuhuljon.
Másnap, tetszés szerinti formára szeljük.
A pudingok főzéséhez az 1 literes Tupperware MikroKannát használtam. A csokimázat pedig az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben készítettem el.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.