Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Ízek kavalkádja_avagy kekszes _pudingos _gyümölcs

felvitel dátuma: 2013-02-16 19:18:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1580
részletes recept
Ízek kavalkádja_avagy kekszes _pudingos _gyümölcs
Hozzávalók 12 személyre:
  • Kb. 135 db szögletes háztartási keksz
  • 2 cs banános pudingpor
  • 2 db nagy banán
  • 3 cs citromos pudingpor
  • 2 db nagy spanyol mandarin
  • 3 cs sárgabarackos pudingpor
  • 2 l tej
  • 2,5 dl sárgabarack szörp (saját készítésű)
  • 9,5 dl víz
  • 24 ek kristálycukor

Csoki mázhoz:

  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek cukor
  • 1 ek tej
  • 1 tk. Vaj vagy margarin
Előkészületi idő: 55 perc


Főzési idő: 55 perc
Elkészítés:

Egy 40x24,5 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor keksszel.

A banános pudingot megfőzzük 8 dl tejjel és 6 ek cukorral a mikróban.

A kekszre öntjük egyenletesen. Hagyjuk hűlni. Közben a banánt megpucoljuk és felkarikázzuk.

Mikor a puding teteje kissé megbőrösödött, kirakjuk a banán karikákkal.

Erre megint egy réteg keksz kerül.

A citromos pudingot szintén főzzük, 1,2 l tejjel és 9 kanál cukorral, majd a második kekszrétegre kerül, és szintén hagyjuk hűlni.

Közben megpucoljuk a mandarint, gerezdekre szedjük, majd kis darabokra vágjuk.

A citromos pudingot kirakjuk vele, és újabb keksz sor következik.

És itt jön a csavar.

Nyáron készítettem sárgabarack szörpöt. A sütemény tetejére a sárgabarackos pudingot ezzel főzöm meg, nem tejjel.

A szörpöt összekeverem a vízzel, majd simára keverem bennem a pudingporokat és a 9 kanál cukrot és ezt is, sűrűre főzzük a mikróban.

A 3-ik kekszréteg tetejére simítjuk. Hűvösre tesszük, hogy kihűljön.

Mikor kihűlt, elkészítjük a csoki mázat.

 

A cukrot a kakaóporral elkeverjük és hozzákeverjük a tejet is. Sűrűre főzzük. Mikor kész, hozzákeverjük a vajat. Kiskanállal csurgatjuk a barackos krémünk tetejére. Visszavisszük a süteményt a spájzba, vagy a hűtőbe tesszük.

 

Egy éjszakán át, pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a keksz megpuhuljon.

Másnap, tetszés szerinti formára szeljük.

A pudingok főzéséhez az 1 literes Tupperware MikroKannát használtam. A csokimázat pedig az 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben készítettem el.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*