Tavaly szert tettem egy befőzőautomatára, hozzá kapcsolható ivólékészítőre.
Ezzel a két szerkezettel tartósítószer mentes 100 %-os gyümölcslevek készíthetők.
Az ivóleveket, szörpöket, ebben az egy bejegyzésben teszem közzé, így egy helyen lesznek, könnyebb szemezgetni őket.
Az ivóleveket lehet teljesen cukor mentesen, kevés, illetve több cukorral (ez már hígítandó fogyasztáskor, tehát szörp inkább) készíteni.
Az ivólé készítő kigőzöli a gyümölcsök levét, tehát egy nagyon kíméletes eljárással nyerjük ki a finom gyümölcsleveket, vagy zöldségleveket (ez egy másik poszt lesz későbbiekben).
Itt megnézhetitek az ivólé készítésének folyamatát, nem írogatom le:
http://befozoautomata.hu/az-ivolekeszites-folyamata-hasznalati-utmutato/
Lesznek olyan képek, ahol visszamaradt gyümölcshúsból készített lekvár is látható. Lekvárok esetében én dzsem fixet használok, kg-onként az utasítás szerinti mennyiségben és ha szükséges még cukor is kerül hozzá.
Nos, nézzük mi készült eddig nálam!
Eper-cseresznye-tayberry (szedermálna) ivólé
Összesen 2,5 kg volt a vegyes gyümölcsöm, amihez 20 dkg cukrot tettem összesen.
A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 45 percig gőzöltem a gyümölcsöket.
Forrón az üvegekbe eresztettem, lezártam és készen is van, mehet a polcra.
Következett a
Tiszta Tayberry ivólé
Gyümölcs kilogrammonként 100 g cukor, de ízlés szerint változtatható.
A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 30 percig gőzöltem.
Egy különleges összeállítás a
Meggy- piros ribizli-citromfű-gyömbér ivólé
itt 2,8 kg gyümölcshöz 40 dkg cukor került.
A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 45 percig gőzöltem.
Még van eprem így egy variáció azzal is
Eper-Tayberry ivólé
2,5 kg gyümölcshöz 20 dkg cukor került.
A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 30 percig gőzöltem.
Kajszi ivólé
2 kg kajszibarack, 10 dkg cukor, de ha jó érett a barack már, akkor nem kell a cukor sem.
A gépet "entsaften" fokozatra állítottam és 60 percig gőzöltem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.