Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Isteni fehér kenyér házilag

felvitel dátuma: 2014-03-20 17:39:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1836
részletes recept
Isteni fehér kenyér házilag
Hozzávalók 4 személyre:

Előző este elkészítendő kovász:

2 dl langyos víz

1 kávésk.cukor

1 evők. olaj

2 dkg élesztő

10 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

A kenyérhez:

50dkg finomliszt

20dkg rétesliszt+1 evők. sikér

3dl langyos víz

 1 ek  20% ecet (én 1 teáskanál aszkorbinsavat tettem

2 teásk.

1 evők. porcukor

1 mokkásk. méz

2 dkg élesztő

 +a kovász

A recept nem írja, de én tettem bele THAN ZONG nevű kenyérdoktort. (3 dkg liszthez 15 dkg vizet adunk és addig főznimíg a fakánállal rajzolhatunk a lábas alján. Napokig eláll a hűtőben minden kelt sokáig friss marad tőle)

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A kovászt este kanállal összekeverni és  letakarva hagyni szobahőmérsékleten. ( A dagasztó edénybe , mert akkor  másnap csak hozzá mehet a többi anyag)

   A hozzávalókbó   bedagasztani a tésztát. Ha lágyakkor közben még lisztet adni hozzá.20 percig langyos helyen hagynimajd lazán átgyúrni . Duplájára keleszteni. Kb. 40 perc.

Megformázni veknire.

Sütőpapíros jénaiba tenni.(Én kerámia bevonatos formába tettem papír nélkül . A képen látszik,hogy fedőnek is azt használtam.) Ismét keleszteni kb.30 percig. Én eközben a tetőnek használt sütőformával le is fedtem nehogy kifollyon a tészta.)

Pengével nem túl mélyen bevágni . Vízzel permetezni és magokkal lehet szórni. A fedőt is belül vizezni és rátenni.  250 fokon kb 40 percig sütnimajd kb 10 percig fedő nélkül. Rácsra kitenni, ha kongón kopg az alja. Rögtön spriccelni vizet .Pár perc múlva ruhával letakarni,míg kihűl

Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*