Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárga
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom leve, héja /reszelve/
1 kávéskanál szódabikarbóna
barack, vagy bármilyen sűrű lekvár az összeragasztáshoz
tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
színes tortadara, vagy más /elhagyható/
Elkészítése:
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát, és a citromhéjat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojás sárgát, a ciromlevet és jól összedolgozom.
A tésztát fóliába csomagolva, vagy letakarva legalább 1 órát, akár egy éjszakát hűtőben pihentetem.
Lisztezett deszkán kb. fél cm vékonyra nyújtom. és kiszúróval /pogácsaszaggatóval/ kiszaggatom és sütőpapírra teszem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 10 percig sütöm. Vigyázni kell rá, hogy ne süljön túl, épp hogy csak rózsaszínű legyen.
Ha kihűlt, megkenem lekvárral, majd a megolvasztott csoki+olajba mártogatom a tetejét és végül megszórom a tortadarával.
Legalább 1 napig állni hagyom, hogy a lekvártól megpuhuljon.
Ez a klasszikus linzer alaprecept, tehát csoki bevonás nélkül is elkészíthető, akkor linzerszaggatót használok, és a végén csak porcukorral megszórom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.