Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Isler

felvitel dátuma: 2011-11-07 23:24:09       mai nézettség: 2       nézettség: 2793
részletes recept
Isler
Hozzávalók 8 személyre:

2 adaghoz:

  • 40 dkg maragrin
  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált dió
  •  20 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 cs. (Bourbon) vaníliás cukor
  • cukrozatlan kakaópor
  • ribizlilekvár a korongok összeragasztásához
  • étcsokoládé tortabevonó
  • 1-2 ek. napraforgó olaj a tortabevonóhoz
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:
  1. A szobahőmérsékletű margarint felkockázzuk. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, 3-4 evőkanál kakaóporral és a darált dióval
  2. A lisztes keveréket, a margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojások sárgáit összegyúrjuk. Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, mert az omlós tésztához hideg hozzávalók, és hideg konyha szükséges (ezért nem , ha sokáig dolgozzuk, mert a kézmelegtől elnyúlósodik).
  3. Cipóvá formázzuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Mivel ez nagy adag tészta, mindig csak egy részét vegyük ki a hűtőből, a többi hadd hűsöljön még bent.
  4. Kinyújtjuk a tésztát kb. 3-4 mm vastagságúra, és kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a korongokat, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10  perc alatt megsütjük.
  5. Kicsit hagyjuk hűlni, majd savanykás lekvárral, pl. ribizlivel egy-egy korongot összeragasztunk. Kicsit állni hagyjuk a korongokat, majd a gőz felett felolvasztott csokoládébevonóban (amihez adtunk egy-két evőkanál olajat) megmártogatjuk őket. 

Ennek a fajta  tésztának nagy előnye, hogy nem sokkal az elkészítés után megpuhul, nem úgy, mint a klasszikus linzertészta.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 8

Nem mondtad hogy profi cukrász vagy!:)!Meseszépek!Gratula!

0/10 Helga 2011 november 8

Nagyon mutatósak, gratulálok:)

0/10 anna51 2011 november 8

Anita, te kis konyhatundérke, hát ez is csodás!

0/10 Hani 2011 november 8

Köszönöm szépen:-)! Hááát, a proficukrásztól még távol állok, de gyakorlom folyamatosan a mesterséget:-)!

0/10 csoti.henriette 2011 november 8

Anita mikor megláttam azt gondoltam, hú de gyönyörű formák, imádom az islert, mentem a receptet! Most már tényleg válts szakmát:)Amikor a linzert készítettem akkor gondoltam kéne egy jó isler recept és ime

0/10 Timcsi 2011 november 11

Nagyon jól néznek ki az islerkék, csak úgy,mint minden, ami kikerül Anita a kezeid alól!:-)

0/10 Hani 2011 november 12

Köszönöm szépen Heni és Timi a kedves szavakat! Heni, nekem a linzernek is ugyanez a tésztája, így 2:1-ben süti:-).

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 25

Igazán nagyon szépek! Imádom! Mentettem!

0/10 Hani 2011 november 26

Köszönöm:-)! Jó sütögetést kívánok!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*