20dkg liszt
15dkg darált dió vagy mandula
20dkg vaj
2tojássárgája
10dkg porcukor
csipetnyi só
20dkg barack vagy ribizlilekvár
20dkg étcsokoládé
5dkg vaj
a lisztet a darált dióval vegyítsd el,majd a vajjal a tojássárgájával és pici sóval gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Fóliában csomagolva legalább 1 órára hűtsd be. (az se baj ha éjszakán át pihen)
Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5mm vastagra és egy nagyobb kb 8-9cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Sütőporral borított sütőlemezre rakva , előmelegített sütőben 175fokon süsd szép zsömleszínűre.
Ha kihűlt kettőt-kettőt lekvárra ragassza össze majd a gőz felett megolvasztott a vajjal fényesre kevert csokoládéval vond be.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.