35 dkg simaliszt
35 dkg rétesliszt
50 dkg vaj vagy margarin
35 dkg darált dió
65 dkg porcukor
2-3 egész tojás
5 vaníliáscukor
Egy nagy tálba beleszitálunk 35 dkg simalisztet és 35 dkg réteslisztet, 50 dkg vajat vagy margarint apró darabokban, 35 dkg darált diót, 35 dkg porcukrot, 2-3 egész tojást, 2 vaníliáscukrot.
Mindezt egynemü tésztává gyúrjuk.
Majd a hütöben egy fél órát pihentetjük.
Ezután a tetszés szerinti karácsonyi formáinkat kiolajozzuk és belenyomkodjuk a diós masszát.
Majd ezt tepsire helyezzük és elömelegített sütöben 150 C fokon megsütjük.
Vigyázzunk, ne süssük túl.
Majd ha kissé kihültek akkor cukorba forgatjuk öket. Egy nagyobb tálba teszek 30 dkg porcukrot és 2-3 vaníliás cukrot, összekeverem és ebbe forgatom a finom kis diós edényeseket.
Ezt a receptet Pozsonypüspökiben Irén nénitöl tanultam.
Igazi karácsonyi hangulatot áraszt az illata, íze egyaránt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.