Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Írásos rolád

felvitel dátuma: 2012-02-11 20:33:16       mai nézettség: 1       nézettség: 763
részletes recept
Írásos rolád
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

5 tojás

5 EK liszt

5 EK cukor

pici

 

Minta :

4 dkg liszt

3 dkg olvasztott vaj

3 dkg porcukor

1 toijásfehérje

ételszinező

 

 

Krém:

2O dkg natúr vajkrém - vagy mascarpone

3 - 4 EK cukor

1 tejszin

habfixáló

2O dkg málna, eper...

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Előszür a miontát készitjük el :

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukro és addig keverjük mig a massza jól összeáll. Utána hozzáadjuk a fehérjét - keverjük. Hozzáadjuk az ételfestéket,toljára adjuk hozzá az átszitált lisztet . Nyomózsákba tesszük és berakjuk a hűtőbe. Sütőpapirra rajzoljuk a mintát, majd a papirt beletesszük a tepsibe úgy hogy megforditjuk - a ceuzás rész alulra kerül, hogy ne érintkezzen a tésztával.

Ezután megrajzoljuk a mintát a nyomózsák segitségével. Ha készen vagyunk a rajzzal betesszük a fagyasztóba 15 percremig a rajz megkeményedik.

Elkészitjük a tésztát :

A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját és az átszitált lisztet. A fagyasztóból kivesszük a mintát és ráhöntjük a tésztát. 19O fokon 12-15 percig sütjük. Ha megsült,  a papirral együtt vizes konyharuhába tekerjük. Húlni hagyjuk.

A mascarponét kikeverjük a cukorral és a kemény habbá vert tejszinhez adjuk.

A kihúlt tésztát szétteritjük, óvatosab lehúzzuk róla a papirt, majd megkenjük a krémmel, gyümölcsöt rakunk  és feltekerjük, hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Szakács: Zsuzsa50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 február 12

Ez is nagyon jó, biztosan megsutom én is!

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 február 12

Kicsit macerás, de a végeredmény megéri!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*