Ez is nagyon jó, biztosan megsutom én is!
Tészta:
5 tojás
5 EK liszt
5 EK cukor
pici só
Minta :
4 dkg liszt
3 dkg olvasztott vaj
3 dkg porcukor
1 toijásfehérje
ételszinező
Krém:
2O dkg natúr vajkrém - vagy mascarpone
3 - 4 EK cukor
1 tejszin
habfixáló
2O dkg málna, eper...
Előszür a miontát készitjük el :
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukro és addig keverjük mig a massza jól összeáll. Utána hozzáadjuk a fehérjét - keverjük. Hozzáadjuk az ételfestéket,toljára adjuk hozzá az átszitált lisztet . Nyomózsákba tesszük és berakjuk a hűtőbe. Sütőpapirra rajzoljuk a mintát, majd a papirt beletesszük a tepsibe úgy hogy megforditjuk - a ceuzás rész alulra kerül, hogy ne érintkezzen a tésztával.
Ezután megrajzoljuk a mintát a nyomózsák segitségével. Ha készen vagyunk a rajzzal betesszük a fagyasztóba 15 percre, mig a rajz megkeményedik.
Elkészitjük a tésztát :
A fehérjéket pici sóval kemény habbá verjük. hozzáadjuk a cukrot, majd a sárgáját és az átszitált lisztet. A fagyasztóból kivesszük a mintát és ráhöntjük a tésztát. 19O fokon 12-15 percig sütjük. Ha megsült, a papirral együtt vizes konyharuhába tekerjük. Húlni hagyjuk.
A mascarponét kikeverjük a cukorral és a kemény habbá vert tejszinhez adjuk.
A kihúlt tésztát szétteritjük, óvatosab lehúzzuk róla a papirt, majd megkenjük a krémmel, gyümölcsöt rakunk rá és feltekerjük, hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.