4 szelet csirkemell
4 db. zsemle
10 dkg füstölt szalonna
4 db. tojás
1 csokor petrezselyem
10 dkg zöldborsó
10 dkg gomba
só, bors, majoránna, grillfűszer ízlés szerint
3 dkg vaj
2 dl étolaj
2 dl tej
vegyes gyümölcs a körethez
A csirkemelleket egyenletes darabora szeljük ( lehet még éles késsel kissé megveregetni, hogy egyenletes formájúak legyenek )
A zsemléket tejben megáztatjuk.
Töltelék:
Edénybe vajat teszünk, hozzáadjuk a tojásokat és a kockára vágott, a zsírjáról kiolvasztott füstölt szalonnát. Simára keverjük.
Hozzáadjuk a tejben áztatott és kicsavart zsemlét, a vajon megpárolt gombát és a megfőzött zöldborsót. Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük és fakanállal nagyon jól összedolgozzuk.
Az előkészített csirkemellekbe tesszük a tölteléket, és a melleket jól összecsavarjuk.
Edénybe tesszük, és annyi olajat teszünk rá, hogy jól ellepje, és pár órára hűtőbe tesszük ( pácoljuk ). Az olajból kivéve lecsepegtetjük, és grillsütőben óvatosan megsütjük.
Majd keresztbe kettő darabra vágjuk.
Köretnek a vegyes gyümölcsöt megmossuk ( egyenletes darabokra vágjuk ), majd kicsi cukros vízben megpároljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.