Hozzávalók: 25 dkg cukor, 3cs vaníliás cukor, 15dkg margarin,
8 tojás, 9 e.k liszt, 1 liter tej
A cukrot, a vaníliás cukrot és a margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a 8 tojás sárgáját, 9 evőkanál lisztet és 1 liter tejet. Végül a 8 tojás fehérjéből felvert habot is beleforgatjuk. Ne aggódjunk, a tészta igen híg lesz. Kivajazott prézlivel megszórt(oldalát is) tepsibe öntjük. Hideg sütőbe téve kb. 75 percig sütjük 150 fokon (közben nem nyitogatjuk a sütőt), amíg a teteje a képen látható színű nem lesz. A tészta még mindig kicsit lágy lesz, ha megmozgatjuk a tepsit, látható is, de még mindig nem kell aggódni. A sütőben hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, be a hűtőbe pár órára, majd felszeletelve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.