Ezt biztosan kipróbálom!A leírásod alapján nagyon fincsi lehet!Mentettem!
15 dkg sárgaborsó
2 közepes sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 kicsi vöröshagyma
2 ek. oliva olaj
só (ízlés szerint)
½ kk. római kömény
½ kk. mustármag
2 babérlevél
¼ kk. fahéj
kis darab gyömbér (jó a szárított is)
frissen őrölt bors (ízlés szerint)
chilli
A fűszerek http://www.toldifuszer.hu/
A sárgaborsót jól megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd kevés szódabikarbónával kb 1 óra alatt megfőzzük, a vizet pótoljuk, hogy két adag levesünk legyen.
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk és nyomón áttörjük. A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
Egy edényben olajon vagy vajon a hagymát, fokhagymát római köményt, mustármagot, feldarabolt gyömbért (kifelejtettem, végül szárítottat tettem bele ¼ kk-val amikor elkészült) megpirítjuk.
A megfőtt sárgaborsóhoz hozzáadjuk a babérlevelet (bátrabbak főzhetik vele együtt), fahéjat, a feldarabolt sárgarépát és a sárgarépa puhulásáig (2-3 perc) főzzük, végül beletesszük az elkészült fűszerezést és megsózzuk.
Voltam tanfolyamon, ahol megvendégeltek bennünket levessel. Az én ízlésemnek kicsit híg volt (kevés zöldség), de nagyon ízlett ez a kicsit sárgaborsó és köményes ízű leves, és imádtam a gyufaszál répákat benne. Már régóta terveztem, hogy főzök valami hasonlót (mivel nem ismerem a receptet), aztán tegnap este beáztattam a sárgaborsót, sajnos túl keveset, mert annyira finom lett, hogy mind a két adagot fel tudtam volna falni. Mivel kicsit kutakodtam a neten egy receptben szerepel, hogy 1 kg alatt ne fogjunk hozzá az elkészítéséhez. Ha két főre készítitek feltétlenül fogadjátok meg ezt a tanácsot:) Én kicsit másként készítettem, mivel volt olyan fűszer, ami nem volt itthon, vagy más receptben szerepelt valami más, amit úgy gndoltam, hogy kell bele, de a főzés az ugye egy kreatív dolog:)
Brutál finom, ha elkészítitek és csalódtok benne, hívjatok bátran és elpusztítom a teljes elkészült adagot:)
Az eredeti receptet itt találjátok, bátrabbak tehetnek bele paradicsomot is:)
http://jeindia.hu/index.php/recipes/1737
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.