Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Indiai sárgaborsó leves (dál)

felvitel dátuma: 2011-11-04 13:32:45       mai nézettség: 1       nézettség: 4328
részletes recept
Indiai sárgaborsó leves (dál)
Hozzávalók 2 személyre:

15 dkg sárgaborsó

2 közepes sárgarépa

2 gerezd fokhagyma

1 kicsi vöröshagyma

2 ek. oliva olaj

(ízlés szerint)

½ kk. római kömény

½ kk. mustármag

2 babérlevél

¼ kk. fahéj

kis darab gyömbér ( a szárított is)

frissen őrölt bors (ízlés szerint)

chilli

A fűszerek http://www.toldifuszer.hu/

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A sárgaborsót jól megmossuk,  egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd  kevés szódabikarbónával kb 1 óra alatt megfőzzük, a vizet pótoljuk, hogy két adag levesünk legyen.

A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és gyufaszál vékonyságúra vágjuk.

A fokhagymát megtisztítjuk és nyomón áttörjük. A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.

Egy edényben olajon vagy vajon a hagymát, fokhagymát római köményt, mustármagot, feldarabolt gyömbért (kifelejtettem, végül szárítottat tettem bele ¼ kk-val amikor elkészült) megpirítjuk.

A megfőtt sárgaborsóhoz hozzáadjuk a babérlevelet (bátrabbak főzhetik vele együtt), fahéjat, a feldarabolt sárgarépát és a sárgarépa puhulásáig (2-3 perc) főzzük, végül beletesszük  az elkészült fűszerezést és megsózzuk.

Voltam tanfolyamon, ahol megvendégeltek bennünket levessel. Az én ízlésemnek kicsit híg volt (kevés zöldség), de nagyon ízlett ez a kicsit sárgaborsó és köményes ízű leves, és imádtam a gyufaszál répákat benne. Már régóta terveztem, hogy főzök valami hasonlót (mivel nem ismerem a receptet), aztán tegnap este beáztattam a sárgaborsót, sajnos túl keveset, mert annyira finom lett, hogy mind a két adagot fel tudtam volna falni. Mivel kicsit kutakodtam a neten egy receptben szerepel, hogy 1 kg alatt ne fogjunk hozzá az elkészítéséhez. Ha két főre készítitek feltétlenül fogadjátok meg ezt a tanácsot:) Én kicsit másként készítettem, mivel volt olyan fűszer, ami nem volt itthon, vagy más receptben szerepelt valami más, amit úgy gndoltam, hogy kell bele, de a főzés az ugye egy kreatív dolog:)

 Brutál finom, ha elkészítitek és csalódtok benne, hívjatok bátran és elpusztítom a teljes elkészült adagot:)

Az eredeti receptet itt találjátok, bátrabbak tehetnek bele paradicsomot is:)

http://jeindia.hu/index.php/recipes/1737

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 4

Ezt biztosan kipróbálom!A leírásod alapján nagyon fincsi lehet!Mentettem!

0/10 Helga 2011 november 4

Nekünk nagyon bejött, sajnálom, hogy keveset főztem:) Nézd meg a linket, lehet, hogy többi fűszertől még finomabb lesz.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*