nagyon guszta!
1 db konyhakész csirke, részeire bontva
50 dkg gomba
a páchoz:
olíva olaj
csípős ketchup
curry por
őrölt bors
zúzott fokhagyma
őrölt kömény
leheletnyi őrölt fahéj
1ek méz
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, mindegyikből ízlés szerint teszünk egy tálba. Aki nem szereti a csípős ízeket, az használhat csemege ketchupot, a curry miatt még így is kicsit pikáns lesz az összhatás, de nem fog csípni. Aki viszont csípős rajongó, az nyugodtan tehet még külön is bele chilit. A keverékbe beleforgatjuk a csirkedarabokat és egy tepsibe pakoljuk. Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják a húst is. Ezt elősegíthetjük azzal, ha a csontok mellett egy éles-hegyes késsel bevagdaljuk a húst. Mielőtt sütőbe tennénk, mellészórjuk a felezett gombákat, aláöntünk egy bő fél deci vizet, lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk. Bő negyven-ötven perc kell azért neki, hogy a hús jól megpuhuljon. Ezután levesszük a fóliát, és még pár percre visszatesszük a sütőbe takarás nélkül, majd tálra szedjük a húsokat és a gombát.
Ha krumplival tálaljuk, akkor érdemes a tepsiben lévő szaftot beletörni a krumpliba.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.