Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Illatos palacsintáim

felvitel dátuma: 2011-09-26 14:42:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1378
részletes recept
Illatos palacsintáim
Hozzávalók 5 személyre:

25 palacsintához a következö mennyiségböl állítom össze a tésztát:
25 dkg liszt
1 kanál porcukor
egy csipet
4 db tojás
0,5 dl olaj
3 dl tej
2,5 dl szódaviz vagy szénsavas ásványviz
egy citrom reszelt héja

Töltelék:
30 dkg házi baracklekvár mogyorókrémmel/nugettával/ ill. mascarpóneval /olasz sajtkrém/.

3 kanál porcukor
1 vaníliáscukor
1 kanál konyak
1 kemény habbá vert tejszín

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

25 palacsintához a következö mennyiségböl állítom össze a tésztát:
25 dkg lisztet egy tálba szitálok, 1 kanál porcukrot adok hozzá, egy csipet sót, 4 tojást, 0,5 dcl olajat és 3 dcl tejet, 2,5 dcl szódavizet vagy szénsavas ásványvizet, majd egy citrom reszelt héját.
Ezt jól kimixelem.
Ha kissé sürü lenne, akkor még egy pici tejet ill. ásványvizet adok hozzá.
Minél hígabb a tészta, annál vékonyabb palacsintákat tudunk belöle sütni.1 órát állni kell hagyni a tésztának való masszát.
Ezután egy palacsintasütöt kiolajozunk és kisütjük a palacsintákat.
Minden sütés után egy pici olajat cseppentünk a palacsintasütö edénybe.
Nem szabad túlsütni sem a finomságokat.
Göz fölött melegen tarthatjuk a kisütött palacsintákat, bár én mindegyiket azonnal töltöm.
Házi baracklekvárral, mogyorókrémmel/nugettával/ ill. mascarpóneval /olasz sajtkrém/.

20 dkg mascarponet, 3 kanál porcukorral, 1 vaníliáscukorral, 1 kanál konyakkal és 1 kemény habbá vert tejszínnel összekeverem és töltöm a palacsintákat.

Ízlésesen tálalom, majd ha kihültek, porcukorral szórom meg.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*