25 palacsintához a következö mennyiségböl állítom össze a tésztát:
25 dkg liszt
1 kanál porcukor
egy csipet só
4 db tojás
0,5 dl olaj
3 dl tej
2,5 dl szódaviz vagy szénsavas ásványviz
egy citrom reszelt héja
Töltelék:
30 dkg házi baracklekvár mogyorókrémmel/nugettával/ ill. mascarpóneval /olasz sajtkrém/.
3 kanál porcukor
1 vaníliáscukor
1 kanál konyak
1 kemény habbá vert tejszín
25 palacsintához a következö mennyiségböl állítom össze a tésztát:
25 dkg lisztet egy tálba szitálok, 1 kanál porcukrot adok hozzá, egy csipet sót, 4 tojást, 0,5 dcl olajat és 3 dcl tejet, 2,5 dcl szódavizet vagy szénsavas ásványvizet, majd egy citrom reszelt héját.
Ezt jól kimixelem.
Ha kissé sürü lenne, akkor még egy pici tejet ill. ásványvizet adok hozzá.
Minél hígabb a tészta, annál vékonyabb palacsintákat tudunk belöle sütni.1 órát állni kell hagyni a tésztának való masszát.
Ezután egy palacsintasütöt kiolajozunk és kisütjük a palacsintákat.
Minden sütés után egy pici olajat cseppentünk a palacsintasütö edénybe.
Nem szabad túlsütni sem a finomságokat.
Göz fölött melegen tarthatjuk a kisütött palacsintákat, bár én mindegyiket azonnal töltöm.
Házi baracklekvárral, mogyorókrémmel/nugettával/ ill. mascarpóneval /olasz sajtkrém/.
20 dkg mascarponet, 3 kanál porcukorral, 1 vaníliáscukorral, 1 kanál konyakkal és 1 kemény habbá vert tejszínnel összekeverem és töltöm a palacsintákat.
Ízlésesen tálalom, majd ha kihültek, porcukorral szórom meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.