Nagyon finom volt, és izlett mindenkinek, főleg a két kis unokáinknak. Légyszives küldeni még sok finomságokat. Erzsi-Gyuri
24X40-es tepsiben sütöttem.
Hozzávalók:
1/2 kg finom liszt
2 db tojás sárgája,és egy egész tojás
12 dkg porcukor,1 csomag sütőpor
2 cs. vaníliás cukor,25 dkg vaj/rama maragarin
1 csipet só
2 evőkanál tejföl,és 1 citrom reszelt héja,pici morzsa a szóráshoz,felvert tojás a kenéshez.
Almás töltelék:
2 kg pucolt alma
ízlés szerint kristály cukor,fahéj,frissel őrőlt szegfűszeg
1-2 kanál méz ,citrom facsart leve
A tészta hozzávalóit összegyúrod,úgy hogy a vajat elmorzsolod a liszttel,aztán a többivel összegyúrod.Fóliába csomagolva,hűtőbe tesszük legalább 30 percre.
Az almát lereszeljük ,ezután a levét kinyomkodjuk.most fogjuk ízesíteni,pici levet fog még ezután is ereszteni,de ez nem baj,ettől párolódik majd meg,NEM FOG.elázni a lap..!!Cukorral,és a többi fűszerrel ízesítjük.
A sütőt 195fokra melegítjük.
A pihent tésztát két felé vesszük.Tepsi nagyságúra nyújtjuk,erre tesszük az alma tölteléket,ezt kb egy marék morzsával megszórjuk,jöhet rá a lap teteje.Felvert tojással megkenjük,villával megszurkáljuk. Én mintát rajzoltam még bele villával,mutatósabb lett picit!! Ha már szép piros a teteje,és illatos akkor kész.kb 40 perc!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.