Hozzávalók tésztához:12 db. tojás, 12 kanál cukor, 12 kanál liszt, 2 cs. sütőpor, 8 kanál kakaópor,20 dkg, margarin.
Krém hozzávalói:2 cs. vaniliás pudingpor,6 dl. tej, 30 dkg. porcukor, 30 dkg. margarin, 50 dkg. gesztenyemassza.2 db. habfixáló
Tetejére és az oldalára: 8 dl. habtejszin.
Elkészítés: 3 tojás sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk, hozzáadunk 5 dkg. olvasztott margarint. Három kanál liszthez adunk fél cs. sütőport, a két kanél kakaót, és zsírozott lisztezett torta formában sütjük. Ezt még háromszor megismételjük, így 4 lapunk lesz.közben elkészítjük a krémet: a pudingot a tejben felfőzzük,hülni tesszük. Addig kikeverjük a margarint a cukorrl, és ha a pudin meghült összekeverjük.
Tetejére? a tejszinhabot 2 cs habfixálóval keményre verjük.
Összeállítás:a krémet négy felé vesszük, és az első lapot megkenjük a krémmel rá a másik lap és a krém. A habot is elosztjuk, és a krémre kenjük a negyedét. Rátesszük a díszt és tortadíszítővel körbenyomjuk előszőr a tetejét, majd alulról felfelé az oldalát. Ezt csináljuk a másik tortánál is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.