Nagyon tetszik! Koszi, elmentettem!
5 dl tej
1 kocka élesztő
2 EK cukor
6O dkg liszt
'1 EK só
1 dl olaj
tejföl,kolbász, sajt
Ez a sós kalács azért kapta a -hűtős- elnevezést, mert amit találtam a hűtőben azt raktam rá.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta, deszkára boritjuk, tepsi nagyságúra kinyújtjuk és a kiolajozott tepsire rakjuk.
Megkenjük 1 pohár tejföllel. Rakunk rá egy sor sonkát, megszórjuk kolbászkarikákkal, apró kockára vágott sajttal. Tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. Pici pirospaprikával meghintjük. 18O-19O fokon 35-4O perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.