Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Hűtős lángos

felvitel dátuma: 2011-08-14 15:59:17       mai nézettség: 1       nézettség: 3852
részletes recept
Hűtős lángos
Hozzávalók 12 személyre:

50 dkg finom liszt

3 dl kefír

2 db tojás

2,5 dkg élesztő

1 dl tej

2kk.só

1 kk.kristály cukor

A sütéshez:

étolaj

450g tejföl

20 dkg trappista sajt

20 dkg sonka

15 dkg bacon

3-4 gerezd fokhagyma

csipet

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A sajtot lereszeljük. A sonkát és a bacont csíkokra vágjuk. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. A bacon csíkokat egy kicsit megpirítjuk.

Elkészítés. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, /mint a fánkot/ a másik oldalát fedő nélkül sütjük. A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel, majd sonka vagy bacon csíkokat szórtam rá és reszelt sajtot.

A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban ,hűtőben több napig tárolhatjuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 augusztus 14

Keleszteni nem is kell? Nagyon jól néz ki, koszi, hogy megosztottad velunk.

0/10 kautz1009 2011 augusztus 15

Keleszteni nem kell.Ha lecsipkeded olajos kézzel a gombócokat /amennyi lángost szeretnél/addig pihen amíg az olaj megmelegszik az elég.Köszi a dicséretet!

0/10 kdedit 2011 augusztus 24

Szia Én tegnap kipróbáltam, de nekem nagyon híg lett a tészta miután beletettem a 3dl kefirt. Ennek ilyen nagyon lágynak kell lennie? Vagy valamit nem jól csináltam? Tettem bele még egy kis lisztet. Egyebkent nagyon finom lett, sikere volt. köszi

0/10 kautz1009 2011 augusztus 24

Igen elég lágy a tésztája ezért van,hogy csak olajos kézzel lehet vele dolgozni.Nem baj,hogy tettél bele lisztet /azok sem egyformák/Örülök,hogy túl nagy csalódást nem okozott.:))

0/10 kdedit 2011 augusztus 26

Egyaltalan nem okozott csalodast, sot a ferjem nagyon megorult neki mikor hazajott a munkabol :)

0/10 kautz1009 2011 augusztus 26

Köszi szépen!Örülök,hogy ízlett!

10/10 Kercsike 2011 szeptember 28

Ilyen lángost én már ettem, nekem kefíres lángos címen volt meg a receptje, de valahova nagyon elraktam és most örülök, hogy nálad rábukkantam! Ez nagyon finom, azért is, mert nem szívja magába az olajat!Köszönöm, elvittem a receptkönyvembe!

0/10 Nikóca 2011 november 11

szia Én elkesztem keleszteni a tésztát de túl hig lett nem baj ha tettem hozzá még lisztet(de már elkezdett megkelni)???

0/10 kautz1009 2011 november 11

Elég ragadós ezért kell olajos kézzel dolgozni vele.Nem hiszem hogy baj lenne.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*