Keleszteni nem is kell? Nagyon jól néz ki, koszi, hogy megosztottad velunk.
50 dkg finom liszt
3 dl kefír
2 db tojás
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2kk.só
1 kk.kristály cukor
A sütéshez:
étolaj
450g tejföl
20 dkg trappista sajt
20 dkg sonka
15 dkg bacon
3-4 gerezd fokhagyma
csipet só
Előkészítés: A sajtot lereszeljük. A sonkát és a bacont csíkokra vágjuk. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. A bacon csíkokat egy kicsit megpirítjuk.
Elkészítés. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, olajos kézzel széthúzogatjuk és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedővel lefedve, /mint a fánkot/ a másik oldalát fedő nélkül sütjük. A lángosokat megkentem fokhagymás tejföllel, majd sonka vagy bacon csíkokat szórtam rá és reszelt sajtot.
A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban ,hűtőben több napig tárolhatjuk.
Keleszteni nem is kell? Nagyon jól néz ki, koszi, hogy megosztottad velunk.
Keleszteni nem kell.Ha lecsipkeded olajos kézzel a gombócokat /amennyi lángost szeretnél/addig pihen amíg az olaj megmelegszik az elég.Köszi a dicséretet!
Szia Én tegnap kipróbáltam, de nekem nagyon híg lett a tészta miután beletettem a 3dl kefirt. Ennek ilyen nagyon lágynak kell lennie? Vagy valamit nem jól csináltam? Tettem bele még egy kis lisztet. Egyebkent nagyon finom lett, sikere volt. köszi
Igen elég lágy a tésztája ezért van,hogy csak olajos kézzel lehet vele dolgozni.Nem baj,hogy tettél bele lisztet /azok sem egyformák/Örülök,hogy túl nagy csalódást nem okozott.:))
Egyaltalan nem okozott csalodast, sot a ferjem nagyon megorult neki mikor hazajott a munkabol :)
Köszi szépen!Örülök,hogy ízlett!
Ilyen lángost én már ettem, nekem kefíres lángos címen volt meg a receptje, de valahova nagyon elraktam és most örülök, hogy nálad rábukkantam! Ez nagyon finom, azért is, mert nem szívja magába az olajat!Köszönöm, elvittem a receptkönyvembe!
szia Én elkesztem keleszteni a tésztát de túl hig lett nem baj ha tettem hozzá még lisztet(de már elkezdett megkelni)???
Elég ragadós ezért kell olajos kézzel dolgozni vele.Nem hiszem hogy baj lenne.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.