Hozzávalók: 40 db-hoz
1/2 kg sima liszt,15 dkg áttört főtt burgonya, 30 dkg ráma, 2,5 dkg élesztő, (friss )2 dkg só, 2 db tojás sárgája, 330 g tejföl ( tejföl menyiség a liszt minőségétől függ)
Az élesztőt nem kell futtatni, csak bele kell morzsolni!!!
Elkészítése:
Hozzávalókat krémes állagúra eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és készre gyúrjuk. Egy éjszakát hűtőbe tesszük piheni. Pihenés után a tésztát kinyújtjuk, és hajtjuk szimplán majd duplán. ( A hajtogatás között nem kell pihentetni) tojással lekeni a tetejét. A tésztát 18 mm-re nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval szaggatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, 30 – 35 perc alatt sül meg de sütőtől függ!
Szimpla hajtáshoz nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakura, először jobb oldalról hajtsuk be a tészta 1/3 –át, majd bal oldalt hajtsuk rá, a tészta fennmaradó egyharmadát a másik két rétegre így három rétegű tésztát kapunk.
A dupla hajtáshoz nyújtsuk ki újra a tésztát, és most a jobb oldalról ¼ - ét hajtsuk be a tészta feléig majd tegyük ugyanezt a baloldali 1/ 4 – vel. Végül hajtsuk egymásra két felét így kapjuk a 4 rétegű tésztát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.