Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Hűtőben kelesztett Burgonyás pogácsa

felvitel dátuma: 2015-05-09 07:29:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2757
részletes recept
Hűtőben kelesztett Burgonyás pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:  40 db-hoz

1/2 kg sima liszt,15 dkg áttört főtt burgonya, 30 dkg ráma, 2,5 dkg élesztő, (friss )2 dkg , 2 db tojás sárgája, 330 g tejföl ( tejföl menyiség a liszt minőségétől függ)

Az élesztőt nem kell futtatni, csak bele kell morzsolni!!!

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Hozzávalókat krémes állagúra eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és készre gyúrjuk. Egy éjszakát hűtőbe tesszük piheni. Pihenés után a tésztát kinyújtjuk, és hajtjuk szimplán majd duplán. ( A  hajtogatás között nem kell pihentetni) tojással lekeni a tetejét.  A tésztát 18 mm-re nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval szaggatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük, 30 – 35 perc alatt sül meg de sütőtől függ!

 

Szimpla hajtáshoz nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakura, először jobb oldalról hajtsuk be a tészta 1/3 –át, majd bal oldalt hajtsuk , a tészta fennmaradó  egyharmadát a másik két rétegre így három rétegű tésztát kapunk.

A dupla hajtáshoz nyújtsuk ki újra a tésztát, és most a jobb oldalról ¼ - ét hajtsuk be a tészta feléig majd tegyük ugyanezt a baloldali  1/ 4 – vel. Végül hajtsuk egymásra két felét így kapjuk  a  4 rétegű tésztát.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*