Nagyon jól néz ki.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek.joghurt
2 ek.kacsa vagy libazsír
2 db kisebb burgonya
2 tk.só
2 dl langyos víz
1 kk.kristály cukor
A kenéshez:
3 dl tejföl
3-4 gerezd fokhagyma
A feltéthez:
10 db tojás
1 szál paraszt kolbász
1 szál póréhagyma
15 dkg bacon
50 dkg sonka
4 db paradicsom
25 dkg trappista sajt
Előkészítés: A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, paradicsomot,tojásokat vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.