Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Húsvéti töki pompos

felvitel dátuma: 2012-04-09 11:51:22       mai nézettség: 1       nézettség: 2221
részletes recept
Húsvéti töki pompos
Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

50 dkg finom liszt

3 dkg élesztő

2 ek.joghurt

2 ek.kacsa vagy libazsír

2 db kisebb burgonya

2 tk.só

2 dl langyos víz

1 kk.kristály cukor

A kenéshez:

3 dl tejföl

3-4 gerezd fokhagyma

A feltéthez:

10 db tojás

1 szál paraszt kolbász

1 szál póréhagyma

15 dkg bacon

50 dkg sonka

4 db paradicsom

25 dkg trappista sajt

http://www.boller.hu

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük. A burgonyát meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A bacont apró kockákra vágjuk. A póréhagymát, kolbászt, paradicsomot,tojásokat vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével /. Meglocsoljuk a maradék tejföllel,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük  amíg a sajt megpirul.

Jó étvágyat kívánok hozzá!:))

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 április 9

Nagyon jól néz ki.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*