Ááá, Józsi, még ez is? :)
Hozzávalók 6 főre:
70 dkg csirkemell filé
2 kg burgonya
9 szelet sonka
6 db tojás
1 fej lila hagyma
1 fej fehér hagyma
½ csomag újhagyma
10 dkg bacon
4 dl tejföl
20 dkg trappista sajt
só
őrölt fehér bors
étolaj
szárnyas fűszerkeverék
Előkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel és kevés olajon elősütjük. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy tepsi aljára /24x30-as/szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemell szeletekkel. Erre került a szeletelt sonka,karikákra vágott főtt tojás a háromféle hagyma majd a burgonya másik fele. Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.