Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Húsvéti kalács

felvitel dátuma: 2012-03-26 20:17:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1102
részletes recept
Húsvéti kalács
Hozzávalók 8 személyre:

80 dkg liszt /Vitamill liszt búzacsírával vagy BL 55+ 1 evőkanál búzacsíra/
3 dkg élesztő
1 tojás
8 dkg margarin
5 dl tej
5 dkg cukor


1 tojássárgája a kenéshez
 

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Kevés langyos tejbe cukrot tenni, bele az élesztő, és a mélyedésbe önteni, pici liszttel összekeverni és letakarva hagyni kelni. Ha megkelt a kovász, hozzáadni a felvert tojást, langyos tejet, sót és dagasztani, közben lassan hozzáadni az olvasztott margarint.
Ha kész és szép sima lett a tészta, meleg helyen 1 órát keleszteni. Utána átgyúrni, és két részre osztani. Mindkét részből 3 rudat formázni és összefonni.
2 db kalács lesz. Kizsírozott, 32x20 cm tepsibe tenni egymás mellé az összefont kalácsokat, és 40 percig még keleszteni meleg helyen. Sütés előtt tojássárgájával kenni, és 200 fokra előmelegített sütőbe rakni, majd levéve 170 fokra, 45-50 percig sütni.
Sütés után a tepsiből kivenni, és letakarva kihűteni.

Ha kenyérsütőgépben készíted:
A folyadékokat kikeverve /tej, tojás, olvasztott margarin/ beleönteni az üstbe, majd , cukor bele, és a lisztet ráönteni, amelybe kis mélyedést csinálni és belemorzsolni az élesztőt.
Ha a gép megdagasztotta /20 perc/, kivenni és a fentiek szerint kell eljárni.  


Elkészíthetőmár jóval húsvét előtt is. Ha teljesen kihűlt, folpackba csomagolva a mélyhűtőbe lehet tenni, és fogyasztás előtt 3-4 órával kivenni és hagyni felengedni. Olyan, mintha akkor sütötted volna.  

 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 27

Nagyon szép!!

0/10 Káplár Anna 2012 április 4

Nagyon szép.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*