Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Húsvéti ételek receptek » Húsvéti aszalt barackos fonat

felvitel dátuma: 2011-03-20 15:16:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2356
részletes recept
Húsvéti aszalt barackos fonat
Hozzávalók 6 személyre:
  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • csipet
  • 1,2 dkg friss élesztő
  • 1,3 dl tejszín
  • 1 tojás + 1 sárgája
  • 3,5 dkg vaj
  • 10 dkg aszalt sárgabarack vagy bármilyen más aszalt gyümölcs
  •  
Előkészületi idő: 65 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A liszthez hozzákeverjük a cukrot, a csipet sót, az élesztőt, az egész tojást és az olvasztott vajat.

A tejszínt meglangyosítjuk, majd azt is a masszához adjuk. Alaposan összedolgozzuk a tésztát a robotgép dagasztó karja segítségével. Beleszórjuk az aszalt barackot, és duplájára kelesztjük.

A tésztát 3 részre osztjuk, rudakat formálunk belőle és fonjuk..

Kerek kalács sütő formába tesszük (olyan,mint a kuglófforma, csak nem olyan mély.

Tojás sárgájával megkenjük és 180 fokon, 30 perc alatt megsütjük.

Kicsit hagyjuk hűlni a formában és tálcára borítjuk, majd díszítjük.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*