Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Hússal töltött kifli

felvitel dátuma: 2014-10-11 17:30:15       mai nézettség: 1       nézettség: 2888
részletes recept
Hússal töltött kifli
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:  50  dkg sertéslapocka darálva,1 EK zsír, 2 dk vöröshagyma, egy teáskanál fűszerpaprika, , bors,1 mokkáskanál húsvarázs, 7 db kifli. 15 dkg sajt

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

 Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadjuk és fehéredésig kavarjuk, teszünk fűszerpaprikát, húsvarázst, sót, ( sóval óvatosan mert a húsvarázs is sós)

Kevés vizet öntünk és készre főzzük. Közben a kifliket ketté vágjuk és a belsejét kiszedjük, amit kiszedtünk a kifliből a kész húshoz tesszük jól elkavarjuk benne és kihűtjük. A kifliket megtöltjük a hússal egy tepsit sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, pici olajjal megkeni minden kiflit és sajttal megszórni a tetejét. Előmelegítet sütőben 15 – 20 alatt rápirítjuk a sajtot.

Ha túróval is készítünk, akkor 50 dkg túró, 2 vaníliás cukor 2 db tojás, ízlés szerint porcukor, jól összekeverjük, ezzel töltjük meg a kiflit, előzőhöz hasonlóan rakjuk tepsibe, és ugyan úgy sütjük. Porcukorra szójuk meg a tetejét.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*