Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka darálva,1 EK zsír, 2 dk vöröshagyma, egy teáskanál fűszerpaprika, só, bors,1 mokkáskanál húsvarázs, 7 db kifli. 15 dkg sajt
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadjuk és fehéredésig kavarjuk, rá teszünk fűszerpaprikát, húsvarázst, sót, ( sóval óvatosan mert a húsvarázs is sós)
Kevés vizet öntünk rá és készre főzzük. Közben a kifliket ketté vágjuk és a belsejét kiszedjük, amit kiszedtünk a kifliből a kész húshoz tesszük jól elkavarjuk benne és kihűtjük. A kifliket megtöltjük a hússal egy tepsit sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakjuk, pici olajjal megkeni minden kiflit és sajttal megszórni a tetejét. Előmelegítet sütőben 15 – 20 alatt rápirítjuk a sajtot.
Ha túróval is készítünk, akkor 50 dkg túró, 2 vaníliás cukor 2 db tojás, ízlés szerint porcukor, jól összekeverjük, ezzel töltjük meg a kiflit, előzőhöz hasonlóan rakjuk tepsibe, és ugyan úgy sütjük. Porcukorra szójuk meg a tetejét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.