Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Húsos,krémsajtos rakott krumpli

felvitel dátuma: 2011-11-09 17:25:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2471
részletes recept
Húsos,krémsajtos rakott krumpli
Hozzávalók 6 személyre:

1,5 kg burgonya

1/2 kg darált sertés vagy pulykacomb

2 fej vöröshagyma

A besamelhez:

20 dkg margarin

1 l tej

15 dkg finom liszt

őrölt fehér bors

szerecsendió

------------------------------

30 dkg krémsajt

20 dkg trappista sajt

2 fej lila hagyma

őrölt fekete bors

ételízesítő

étolaj

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A vöröshagymát apróra vágjuk,a lila hagymát felkarikázzuk.A burgonyát héjában megfőzzük karikákra vágjuk.

Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát,rátesszük a darált húst,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.A vajat felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,felöntjük forró tejjel és kiforraljuk.Ízesítjük sóval,borssal,szerecsendióval.Belekeverjük a krémsajtot és óvatosan beleforgatjuk a burgonyát.Egy tepsibe terítjük a burgonya felét erre a lepirított darált húst.Rászórjuk a lila hagymát és betakarjuk a maradék burgonyával.Megszórjuk reszelt sajttal és 35-40 perc alatt megsütjük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 9

Elmentettem, mert nagyon tetszik! Koszi!

0/10 marika 2011 november 12

Bekerült a receptkönyvembe! a rakott krumplit minden változatban nagyon szeretem! számomra nincs határ, amikor ennek az evéséről van szó!:) Köszi a receptet!

0/10 Bihary Livia 2011 november 12

Elmentettem régóta keresek valami hasonlót mint a francia rakott krumpli!Ez jó krémes állagú!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*