Elmentettem, mert nagyon tetszik! Koszi!
1,5 kg burgonya
1/2 kg darált sertés vagy pulykacomb
2 fej vöröshagyma
A besamelhez:
20 dkg margarin
1 l tej
15 dkg finom liszt
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
------------------------------
30 dkg krémsajt
20 dkg trappista sajt
2 fej lila hagyma
őrölt fekete bors
ételízesítő
étolaj
Előkészítés:A vöröshagymát apróra vágjuk,a lila hagymát felkarikázzuk.A burgonyát héjában megfőzzük karikákra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát,rátesszük a darált húst,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.A vajat felolvasztjuk,beletesszük a lisztet,felöntjük forró tejjel és kiforraljuk.Ízesítjük sóval,borssal,szerecsendióval.Belekeverjük a krémsajtot és óvatosan beleforgatjuk a burgonyát.Egy tepsibe terítjük a burgonya felét erre a lepirított darált húst.Rászórjuk a lila hagymát és betakarjuk a maradék burgonyával.Megszórjuk reszelt sajttal és 35-40 perc alatt megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.