A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek.olíva olaj
1 dl tej
csipet só
csipet cukor
2 dl langyos víz
1 ek.joghurt
A feltéthez:
2 fej vöröshagyma
40 dkg darált hús /marha,pulyka,sertés /
30 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
só
őrölt fekete bors
oregánó
bazsalikom
4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
30 dkg reszelt trappista sajt
Előkészítés:A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára vágjuk.Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát.Hozzáadjuk a darált húst,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk.Beletesszük a szeletelt gombát,oregánót és bazsalikomot adunk hozzá.Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét.Beleöntjük a paradicsomot,kiforraljuk majd levesszük a lángról.
A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk.Ráterítjük a húsos-gombás ragut,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.