szeretem az ilyen ételeket
Pörkölt:
1/2 kg darálthús (ez most csikrehús volt)
1 nagy fej vöröshagyma
kevés lecsós alap
só
bors
olaj
pirospaprika
víz
1 cs. széles metélt
A vöröshagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. Olajos üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a lecsós alapot, egy kicsit még pirítjuk. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, míg levet ereszt.
Ezután pirospaprikával ízesítjük.
Felöntjük vízzel és megfőzzük.
A tésztát kifőzzük sós forrásban levő vízben
( én összeszoktam törni a tésztát, 3-4 darabba, hogy ne legyen, olyan hosszú )
A kifőlt tésztára ráöntjük az elkészült pörköltet levével együtt, letakarjuk, és hagyjuk egy kicsit, hogy a tészta felszívja a pörkölt levét.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.