Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Húsos táskák

felvitel dátuma: 2012-04-12 13:28:53       mai nézettség: 2       nézettség: 1785
részletes recept
Húsos táskák
Hozzávalók 12 személyre:

A húsos toltelékhez:

400 g darált hús

1 kisebb póréhagyma (voroshagyma volt már a húsmasszában, ezért ez kimaradt)

150-200 ml ketchup

, oregánó, gyros fuszerkeverék, olaj

 

A tésztához:

300 g simaliszt

fél csomag éleszto

1 kk szárított oregánó

200 ml tej

100 ml olaj

1 kk

1 kk cukor

 

Tetejére:

tojás

szezámmag

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Eloszor elkészítjuk a húst. A felmelegített olajon a húst barnára sutjuk. Hozzáadjuk a póréhagymát, megsózzuk, megfuszerezzuk, ketchuppal aláontjuk és fedo alatt kb. 20 percig sussuk. Hagyjuk kihulni.

Egy tálban elkeverjuk a lisztet az élesztovel, a sóval, a cukorral és a fuszerrel. Hozzáontjuk a tejet, az olajat és fakanállal osszekeverjuk. Mikor a massza osszeállt, a tésztát egy deszkára rakjuk, és kézzel alaposan osszegyúrjuk. Lazán megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és hagyjuk megkelni.

Kétféle módja van a tészta formázásának:

1. A tészta nagyobb részét téglalap alakúra nyújtjuk, és 8 egyforma négyzetre osztjuk. Sutopapírral bélelt tepsire rakjuk és mindegyikre egy halom húsmasszát helyezunk (a fozoleve nélkul). A tészta széleit felvert tojással megkenjuk. A maradék tésztát szélesebb téglalapokra nyújtjuk és szintén 8 téglalapra osztjuk, kicsit szélesebbre mint a tészta nagyobb részét. Mindegyik téglalapot tésztarácsozóval megformáljuk, és befedjuk vele a húst. A széleit jól lenyomkodjuk.

2. A tésztát téglalap vagy kor alakúra nyújtuk, amelyet téglalap alakúra osztunk. Mindegyik téglalap felére rakunk egy kanálnyi húst. A másik felét ráhajtjuk, a széleit jól osszenyomkodjuk. Ha kevés a tészta, akkor batyut formálunk belole, amelyet gondosan befedunk. Tetejét akár késsel is bevághatjuk, de el is maradhat.

A kész táskákat megkenjuk a maradék tojással és szezámmaggal megszórjuk. A tepsin hagyjuk még egy kicsit kelni és elomelegített sutoben 200 fokon kb. 10-15 percig aranybarnára sutjuk. (Én tovább hagytam sutni, kb. 25 percig.)

 

A receptet egy szlovák gasztroblogban találtam.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*