Hozzávalók:
1,20dkg karfiol, só (a karfiol párolásához) 8 dkg zsír, vagy ráma, 1 fej hagyma,70 dkg darált sertéshús, só, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt fűszerkömény, 20 dkg rizs,( megpárolva 40 dkg) 450 g tejföl, 20 dkg sajt 1egész tojás,
A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk, leszűrtem, és félretettem A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult, tesszük bele a fűszerpaprikát. Vizel felöntöm és hagyjuk, amíg szépen megpuhul a ragunk.
A rizs megpároljuk, és a raguhoz adjuk. Nem tévedés, együtt főzzük rövid ideig, hogy magába szívja a finom ízeket. A petrezselymet is hozzákeverjük lazán.
Egy négyszögletes sütőformát kivajazunk, és morzsával megszórjuk. A fele karfiolt elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.
A tejfölt kevés sóval, 1 tojással, villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük.
A sajtot lereszeljük, és a tetejére halmozzuk.
200 fokos sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.