Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Húsos rakott karfiol

felvitel dátuma: 2017-09-07 13:17:33       mai nézettség: 1       nézettség: 604
részletes recept
Húsos rakott karfiol
Hozzávalók 5 személyre:

Hozzávalók:

1,20dkg karfiol, só (a karfiol párolásához) 8 dkg zsír, vagy ráma, 1 fej hagyma,70 dkg darált sertéshús, só, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt fűszerkömény, 20 dkg rizs,( megpárolva 40 dkg) 450 g tejföl, 20 dkg sajt 1egész tojás,

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A karfiolt sós vízben közepesre főzzük, pároljuk, leszűrtem, és félretettem A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és rátesszük a húst, majd fűszerezzük. Ha jól lepirult, tesszük bele a fűszerpaprikát. Vizel felöntöm és hagyjuk, amíg szépen megpuhul a ragunk.

A rizs megpároljuk, és a raguhoz adjuk. Nem tévedés, együtt főzzük rövid ideig, hogy magába szívja a finom ízeket. A petrezselymet is hozzákeverjük lazán.

Egy négyszögletes sütőformát kivajazunk, és morzsával megszórjuk. A fele karfiolt elterítjük az aljába, majd a ragut ráhalmozzuk, és eligazítjuk. A másik fele karfiollal befedjük.

A tejfölt kevés sóval, 1 tojással, villával összekeverjük, majd a karfiolra öntjük.

A sajtot lereszeljük, és a tetejére halmozzuk.

200 fokos sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*