Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Húsos csorbaleves

felvitel dátuma: 2014-06-08 13:27:49       mai nézettség: 1       nézettség: 774
részletes recept
Húsos csorbaleves
Hozzávalók 4 személyre:

 

Hozzávalók: 50 dkg  sertéslapocka, 2 szál zöldség, 2 szál sárgarépa, 1 karalábé , 1 szelet zeller,  30 dkg kelkáposzta 1 pohár tejföl, tárkony, , bors, gomba, lestyánlevél 1 citrom leve


 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

elkészítés

  1. A húst egészen apró kockára felvágjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, és mindet apró kockára felvágjuk. A kelkáposzta vastag erét kivágjuk, a leveleket felkockázzuk.
  3. A húst vízzel felöntve főzni kezdjük, ha forr, a habot leszedjük róla.
  4. Az összes feldarabolt zöldséget a húshoz öntjük. Még annyi vizet öntsünk , hogy sűrű maradjon.
  5. A levest a són és borson kívül főként lestyánnal ízesítjük. A friss biztosan jobb, de szárítottat is használhatunk. Szárítottból kb. csapott evőkanálnyi kell. Ha szeretjük, tegyünk bele egy nagy csipet tárkonyt is.
  6. Ha minden megfőtt, a forró léből vegyünk ki egy csészényit, keverjük el a tejföllel, és így öntsük vissza a levesbe (nem lesz csomós a tejföl).
  7. Kóstoljuk meg: ha savanykásabbra szeretnénk, kb. 1 citrom levével ízesítsük. (Tárkonyecetet is használhatunk.)
  8. Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.
Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*