Nagyon jó kis recept, mentettem.
50dkg burgonya
20dkg liszt,
3dkg margarin,
só,bors,
45dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evkanál zsíradék,
Füszerek:
1 tk.pirospaprika,só,bors,majoranna,2 evk.házi lecsó/ez el is maradhat,ha nincs/
1,5dl viz
2 evk.tejföl,1 evk.liszt a habaráshoz.
petrezselyemzöldje.
petrezselyemzöldje
A burgonyát meghámozom,megmosom,darabolom és sós ,forró vizbe teszem fel.15-20 perc alatt megföl.Addig a vöröshagymát megpucolom,összevágom és a zsiradékon megfonnyasztom,beleteszem a pirospaprikát,a darálthúst és a fűszereket.Felöntöm vizzel és hozzádobom a lecsót,ha van.Fedő alatt lassan párolom.Mikor puha a hús átszűröm egy tálba,jól lecsepegtetem-ez lesz a gombócba töltve.Lehet egy kis kanál tejöllel keverni a masszát és esetleg még örölt borssal és vágott petrezselyemmel fűszerezni.Amikor a krumpli kész leszűröm átnyomom és hagyom kihűlni,majd hozzáadok sót,a margarint és a lisztet.Összegyúrom,majd lisztezett deszkán jó újjnyi vastagra nyújtom,felkockázom és a kockák közepébe teszek a darált húsiból halmokat,összegöngyölöm gombócra és a forrásba lévő sós vizbe kifőzöm.Közben a pörkölt levét tejföllel és liszttel behabarom egyet forralok rajta és beleszedem a gombócokat.Megszórom vágott petrezselyemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.