Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Húsos burgonyagombóc,paprikás mártásban

felvitel dátuma: 2013-04-12 20:16:22       mai nézettség: 3       nézettség: 3416
részletes recept
Húsos burgonyagombóc,paprikás mártásban
Hozzávalók 4 személyre:

50dkg burgonya

20dkg liszt,

3dkg margarin,

,bors,

45dkg darált hús

1 nagy fej vöröshagyma,

2 evkanál zsíradék,

Füszerek:

1 tk.pirospaprika,,bors,majoranna,2 evk.házi lecsó/ez el is maradhat,ha nincs/

1,5dl viz

2 evk.tejföl,1 evk.liszt a habaráshoz.

petrezselyemzöldje.

 

 

 

 

 

 

petrezselyemzöldje

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A burgonyát meghámozom,megmosom,darabolom és sós ,forró vizbe teszem fel.15-20 perc alatt megföl.Addig a vöröshagymát megpucolom,összevágom és a zsiradékon megfonnyasztom,beleteszem a pirospaprikát,a darálthúst és a fűszereket.Felöntöm vizzel és hozzádobom a lecsót,ha van.Fedő alatt lassan párolom.Mikor puha a hús átszűröm egy tálba,jól lecsepegtetem-ez lesz a gombócba töltve.Lehet egy kis kanál tejöllel keverni a masszát és esetleg még örölt borssal és vágott petrezselyemmel fűszerezni.Amikor a krumpli kész leszűröm átnyomom és hagyom kihűlni,majd hozzáadok sót,a margarint és a lisztet.Összegyúrom,majd lisztezett deszkán  újjnyi vastagra nyújtom,felkockázom és a kockák közepébe teszek a darált húsiból halmokat,összegöngyölöm gombócra és a forrásba lévő sós vizbe kifőzöm.Közben a pörkölt levét tejföllel és liszttel behabarom egyet forralok rajta és beleszedem a gombócokat.Megszórom vágott petrezselyemmel.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=9224

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2013 április 12

Nagyon jó kis recept, mentettem.

0/10 anna51 2013 április 13

Nekem is nagyon tetszik, mentettem!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*