Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Húsos burek

felvitel dátuma: 2015-08-30 13:53:50       mai nézettség: 1       nézettség: 2330
részletes recept
Húsos burek
Hozzávalók 1 személyre:
Töltelék: 40 dkg daralthus ( pulyka,disznó,borjú vagy Bárány) 2-3 ek olaj 1 hagyma apróra vágva 1-2 gerezd zúzott fokhagyma 20 dkg gomba ( izles szerinti,en csiperkét használtam) So ,bors izles szerint 1 ek mustár Kb 1 kk szárított kakukkfű ( izles szerint ) 1 pupozott tk pirospaprika Öntett: 1,5 dl tejföl 1 tojás So,bors izles szerint Tészta: bolti reteslap ( hűtött) Hőálló tál kenesehez: vaj Talalashoz: tejföl
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon serpenyőben ,üvegesre dinszteljuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát es óvatosan pirítsuk tovább,de neegessuk meg.Vagjuk össze a gombákat csíkokra vagy kockára es keverjuk a hagymával össze.kb 10 percig piritjuk tovább ,sózzuk es borsozzuk.A gombás hagymahoz adjuk a daralthust es feheredesig sütjük.Vegul hozzáadjuk a mustárt,pirospaprikát,es a kakukkfuvet.Keverjuk jól össze. Vegyük elő a reteslapokat . 2 reteslapot tegyünk egymásra,es a töltelék 1/3-át tegyük 1-2 ujjnyi távolságra a szélétől,majd óvatosan tekerjuk fel es tegyük be egy kivajazott hőálló tálba.Igy járjunk el a következő 2 tekerccsel is. A tekercseket csigavonalban tekerjuk fel es kivajazott hőálló tálba tesszük.Egy tálban keverjuk össze a tojást,tejfölt,so,bors,majd a hőálló tálban levő tekercseket locsoljuk meg vele. 190 fokon kb 30 perc alatt pirosra sütjük.Felszeletelve tejföllel meglocsolva találjuk. ( mivel a gyerkocok nem rajonganak a gombaert,igy apró kockára vágta.nagyon ízlett nekik :))). )
Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*