Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Húsos batyucskák

felvitel dátuma: 2012-09-24 23:14:38       mai nézettség: 2       nézettség: 1817
részletes recept
Húsos batyucskák
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

250 g finomliszt

1 tk 

csipetnyi cukor

150 g vaj felkockázva

1 tojás

1 ek hideg tej

 

A töltelékhez:

maradék sült vagy főtt hús

sült vagy főtt zöldségek

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 18 perc

Elkészítés:

Kétféleképpen készithetjuk el:

1. Ha kézzel készitjük, akkor a lisztet átszitáljuk, elkeverjük benne a sót és a cukrot. Tálba öntjük, közepébe mélyedést készitünk, ide tesszük a puha vajat, a tojást és a tejet. Az ujjhegyünkkel dolgozzuk össze, mig morzsálékos tésztát nem kapunk. Ezután a tenyerünkkel simára dolgozzuk.

2. Ha géppel készitjük, akkor a lisztet, a sót, a cukrot és a felkockázott vajat morzsásra keverjük a géppel. Majd hozzáadjuk a tojást és a tejet. Összeállitjuk a tésztát.

Fóliába csomagoljuk és a fél órára a hűtőbe tesszük. Légmentesen lezárt dobozban a hűtőben 1 hétig, a fagyasztóban 3 hónapig eláll. A lehűlt tésztát nyújtólapon 2 mm vastagra nyújtjuk. A legnagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggattam belőle, amelyeknek a közepébe 1-1 tk tölteléket tettem. Felhajtottam a tésztát és az ujjammal szorosan összenyomkodtam a szélét (villával is lenyomhatjuk). Sütőpapirral bélelt tepsire ültettem őket és ismét 30 percre hűvösre tettem. Ezalatt a sütőt előmelegitettem 180 fokra. A tésztát lekentem tojásmázzal, amihez 1 tojássárgáját elkevertem 1 ek tejjel. 18 percig sütöttem

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*