4 fél csirkemellfilé
só, orolt feketebors
A toltelékhez:
kb. 100 g rizs
6 ek zoldborsó
6 ek konzerv kukorica
1 kozepes fej voroshagyma
10-15 dkg fustolt sajt
só
1 tk grillfuszer
1 tk bazsalikom
2 ek étolaj
kevés olívaolaj
Rama a forma kikenéséhez
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és margarinnal kikent muffinformába helyezzuk. Jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szukségunk lesz.
A hagymát apróra vágjuk, rovid ideig dinszteljuk, rátesszuk a zoldborsót, majd pár percig dinszteljuk. Hulni hagyjuk.
A kukoricát kevés étolajon felforrósítjuk és hulni hagyjuk.
A rizst sós vízben megfozzuk, 1 ek étolajon megfuttatjuk, még sózzuk, ha kell, és bazsalikommal fuszerezzuk.
A sutoforma hússal kibélelt mind a 12 mélyedésébe eloszor vékony réteg reszelt fustolt sajtot szórunk, majd 1-1 ek zoldborsót, végul 1-1 ek rizst kanalazunk rá. Ha 6 mélyedés megtelt, ugyanígy járunk el a sárga toltelékkel is: reszelt sajt, kukorica, rizs.
A megtelt formákra ráhajtogatjuk a kilógó hússzéleket is, hogy jól befedje a tolteléket, majd kevés olívaolajjal megkenjuk a húsmuffinok tetejét (azaz az alját).
Forró sutoben, 180 fokon (alul-felul elomelegített sutoben) addig sutjuk, amíg a hús enyhe pírt kap. (Ne száradjon ki!)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.