Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Húsmuffin

felvitel dátuma: 2012-02-08 19:46:45       mai nézettség: 2       nézettség: 2790
részletes recept
Húsmuffin
Hozzávalók 4 személyre:

4 fél csirkemellfilé

, orolt feketebors

 

A toltelékhez:

kb. 100 g rizs

6 ek zoldborsó

6 ek konzerv kukorica

1 kozepes fej voroshagyma

10-15 dkg fustolt sajt

1 tk grillfuszer

1 tk bazsalikom

2 ek étolaj

kevés olívaolaj

Rama a forma kikenéséhez

http://www.boller.hu/

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 35 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és margarinnal kikent muffinformába helyezzuk. Jól belenyomkodjuk, hogy felvegye a mélyedés formáját. A kilógó hússzélekre még szukségunk lesz.

A hagymát apróra vágjuk, rovid ideig dinszteljuk, rátesszuk a zoldborsót, majd pár percig dinszteljuk. Hulni hagyjuk.

A kukoricát kevés étolajon felforrósítjuk és hulni hagyjuk.

A rizst sós vízben megfozzuk, 1 ek étolajon megfuttatjuk, még sózzuk, ha kell, és bazsalikommal fuszerezzuk.

A sutoforma hússal kibélelt mind a 12 mélyedésébe eloszor vékony réteg reszelt fustolt sajtot szórunk, majd 1-1 ek zoldborsót, végul 1-1 ek rizst kanalazunk . Ha 6 mélyedés megtelt, ugyanígy járunk el a sárga toltelékkel is: reszelt sajt, kukorica, rizs.

A megtelt formákra ráhajtogatjuk a kilógó hússzéleket is, hogy jól befedje a tolteléket, majd kevés olívaolajjal megkenjuk a húsmuffinok tetejét (azaz az alját).

Forró sutoben, 180 fokon (alul-felul elomelegített sutoben) addig sutjuk, amíg a hús enyhe pírt kap. (Ne száradjon ki!)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*