Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Húsleves pulykanyakból /nyakleves/

felvitel dátuma: 2011-06-14 00:22:24       mai nézettség: 2       nézettség: 7032
részletes recept
Húsleves pulykanyakból /nyakleves/
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg pulykanyak

6 db csirkenyak

6 db csirkeláb

1 db hagyma /nagy/

4 cikk fokhagyma

5 db közepes sárgarépa

1 db fehér répa

1 nagy fej karalábé

1 közepes fej zeller

20 db szemesbors

5 cm-es kaporszár

1 csokor petrezselyem zöldje

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

 A  pulykanyakat hidegvízben odatesszük főni, sózzuk, ha felfőtt, leszedjük a habját. Csendesen főzzük 1 ó. hosszáig, majd hozzátesszük a csirke nyakat és lábat.ezzel együtt beletesszük a megtisztított zöldségeket, és a többi hozzávalót.

Ezután nincs más dolgunk, mint vigyázni, nehogy zubogva főjön mert akkor nem lesz szép átlátszó a leves, néha kóstoljuk meg és ha szükséges sózzuk.

Végül hozzáadjuk a kurkumát, hogy szebb színe legyen.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*